
lekale arabarrak


peto-petoak

hummus errezeta

con sello de calidad


pura cepa

de garbanzos Garlan
Ezagutu gure lekaleak
ARABAKO BABARRUN PINTOA
Oso ezaguna, gozo-gozoa, beti gonbidatua etxeko ospakizunetara eta herri-jaietara.
Ehunka formatan presta daiteke, eta sukaldaritza berrirako edo tradizionalerako erabil daiteke berme osoz.
Ale txikikoa eta granatea. Araban neguak hotzak eta hezeak dira, eta udak lehorrak, Mediterraneoko tenperaturekin. Klima horri esker, errazago da horiek landatzea. Produktu horrek azal mehea du, erraz egosteko modukoa eta zapore finekoa.
Ale txikikoa eta granatea. Araban neguak hotzak eta hezeak dira, eta udak lehorrak, Mediterraneoko tenperaturekin. Klima horri esker, errazago da horiek landatzea. Produktu horrek azal mehea du, erraz egosteko modukoa eta zapore finekoa.

ARABAKO BABARRUN ARROZINA
Babarrun arrozina ezezaguna da, baina baita gozoa ere.
Barietate txikia da, azal finekoa, neguan Gorbeiako txapela bezain zuria, eta oso egokia digestiorako.
Hitz batez, babarrun arina da.
Ale txikiko barietatea, oboide formaduna eta kolore zuri-krematsukoa. Azal fineko babarrun leuna. Erraz prestatzekoa da, eta oso egokia digestiorako, fekula gutxi duelako.
Ale txikiko barietatea, oboide formaduna eta kolore zuri-krematsukoa. Azal fineko babarrun leuna. Erraz prestatzekoa da, eta oso egokia digestiorako, fekula gutxi duelako.

ARABAKO TXITXIRIOAK
Araban ere txitxirioak hazten ditugu.
Barietateak Eulalia du izena; zapore bereizgarria dauka eta dastamenerako izugarrizko gozamena da.
Dotorea, nortasunduna, entsaladetarako, eltzekoetarako edo irudimenak eramaten zaituen plateretarako prest.
Landarea oso gogorra da, alea txikia eta krema-kolorekoa, eta azal fina du, baina ez da askatzen. Sukaldean prestatu ondoren koipe-egitura hartzen du. Oso preziatua da sukaldaritzan erabiltzeko eta nutrizio balio handia du.
Landarea oso gogorra da, alea txikia eta krema-kolorekoa, eta azal fina du, baina ez da askatzen. Sukaldean prestatu ondoren koipe-egitura hartzen du. Oso preziatua da sukaldaritzan erabiltzeko eta nutrizio balio handia du.

BABARRUN BELTZA
Gure babarrunen sorta osatzen du.
Bakoitzak kolore bereizgarria dauka.
Egosi ondoren kolore gorrixka hartzen du.
Ezin hobea da haragiekin edo barazkiekin konbinatzeko eta modu tradizionalean prestatzeko.
Tamaina ertaina, ale biribildua eta kolore beltz matea. Zapore biziko babarrun fina da. Besteak ez bezala, babarrun beltzaren landarea mulu ertainekoa eta ziklo luzeagokoa da, Arabako hegoaldeko haranetara hobeto egokitua, bertan prezipitazioak txikiagoak baitira.
Tamaina ertaina, ale biribildua eta kolore beltz matea. Zapore biziko babarrun fina da. Besteak ez bezala, babarrun beltzaren landarea mulu ertainekoa eta ziklo luzeagokoa da, Arabako hegoaldeko haranetara hobeto egokitua, bertan prezipitazioak txikiagoak baitira.

BABA TXIKIA
Txikia baina zoragarria, gure baba txikia berdin erabil daiteke plater sofistikatuetan nahiz tradizionaletan.
Aleak oboide forma eta tamaina ertaina dauka, eta marroi berdexka da. Bere azala oso trinkoa denez, prestatu aurretik 24 orduz beratzen jarri beharra dago.
Aleak oboide forma eta tamaina ertaina dauka, eta marroi berdexka da. Bere azala oso trinkoa denez, prestatu aurretik 24 orduz beratzen jarri beharra dago.

Geuk eginak,
zuretzat.
zuretzat.
Arabako 36 familiak lantzen dituzte Garlaneko lekaleak.
Ehundaka urte inguruko tradizioa delarik, gure nekazariek harro babesten dute.
Araiatik Pobesera, Arangizetik Berantevillara.
Zure osasuna da
garrantzitsuena.
garrantzitsuena.
Lekaleak osasuntsuak dira.
Eta kito.
Proteina gehien duen landare-elikagaia da, eta almidoi, zuntz, fosforo, kaltzio, magnesio, iodo eta burdina ugari ditu.
Eta ia ez dute koiperik.
Gehiago jakin nahi duzu?

Lekaleei eta bizimodu
osasungarriari buruzko guztia
osasungarriari buruzko guztia